Petra Elf

Toppning - uppdatering
För drygt två veckor sedan bestämde jag mig för att våga toppa två av mina Hot Lemon - och det har gett resultat! Vänstra bilden nedan är samma bild jag la upp den 13 april här, och den högra bilden är en bild jag tagit idag.
Sidogrenarna har verkligen växt på ordentligt sedan toppning medan de jag inte toppade bara fortsatt sticka iväg på höjden. Här är en lite närmare bild på hur sidogrenarna såg ut för två veckor sedan och hur de ser ut nu:
När grenarna växt på sig lite har jag fått tipset att ta bort de stora bladen. Jag är inte helt säker på hur detta påverkar växten, men de gamla bladen såg nästan ut att vara lite ivägen för ytterligare skott så jag bestämde mig för att ta fram sekatören. 
Såhär ser mina båda toppade plantor ut när de blivit av med de gamla bladen, plantan till höger toppade jag en förgrening lägre, och dess grenar ser faktiskt ut att ha växt på sig lite bättre och snabbare - kanske är det en slump, kanske är det det inte. Båda ser ut som att de tar sig riktigt bra och jag är mycket nöjdt med att jag toppade två stycken då de jag inte toppade blivit orederligt stora. (Jämförelse kommer lite längre fram). De jag inte toppade har nu fått en första utslagen blomma, men jag kan redan skymta knoppar i de toppade (!) så förhoppningsvis blir fruktsättningen inte så långt fördröjd. Isåfall kan jag se näst intill noll anledningar att inte toppa just denna sort.